PL YT FB
flowers flowers 2 3

Естетична гінекологія — що це таке?

Естетична медицина має в своєму розпорядженні водночас багато методів, які спрямовані на поліпшення здоров’я і самопочуття пацієнтів.

Їх можна розділити на малоінвазивні методи і пов’язані з хірургічним втручанням, а спектр процедур завжди підлягає оцінці лікаря-спеціаліста в цій області і індивідуально підбирається для кожного пацієнта.

Гінекологія естетична – чим займається цей напрямок медицини ?

Відповідає доктор MAREK KWIECIEŃ: Естетична гінекологія, також звана пластичною гінекологією, є відносно новою галуззю медицини, але вона розвивається дуже динамічно. У сучасному світі жінки прагнуть досягти задоволення в кожній сфері життя, це стосується і інтимних сфер, пов’язаних зі здоров’ям, привабливістю і почуттям самореалізації в сексуальному житті. Ця нова тенденція в медицині вписується в очікування жінок, проблемою яких є поява або збій в роботі статевих органів, а також відсутність задоволення інтимним життям, проблеми з прийняттям власного тіла за формою, зміна з течією часу, наслідки вагітності тощо.
Тут не можна сказати, що ми хочемо досягти якоїсь норми, тому що її немає. Зовнішній вигляд і конструкція статевих органів мають настільки значне розмаїття, що важко визначити ідеал. Завдання естетичного гінеколога – порадити і узгодити оптимальний обсяг можливої процедури і підібрати відповідну методику і виконати її.

Яким пацієнткам можуть допомогти методи естетичної гінекології?

Благами цієї галузі гінекології можуть скористуватися пацієнтки будь-якого віку і в будь-якому моменті у життя, звичайно ж, після попереднього виключення медичних протипоказань до процедури.
Існує кілька найпоширеніших проблем, які є приводом для консультації лікаря, що займається естетичною гінекологією, і їх можна розділити на наступні групи:

По-перше, пацієнтки, проблеми яких виникають внаслідок вродженої аномальної зовнішньої статевої структури – гіпоплазії, асиметрії, гіпертрофії статевих губ великих або малих, гіпертрофії жирової тканини лобка, дефектів дівочої пліви або клітора. До цієї групи також увійдуть пацієнтки, у яких спостерігаються зміни зовнішнього вигляду інтимних зон внаслідок травм і попередніх лікувальних заходів, наприклад, після трішини або розриву промежини під час пологів, ускладнених аномальним загоєнням.

Інша група – жінки, які погано або зовсім не відчувають задоволення від статевого життя, в ситуації, коли причина криється в побудові або пошкодженні геніталій- занадто великих статевих губ, розтягуванні вагінальних м’язів, спотворенні промежини, закриття клітора. Саме втручання пацієнтів підказує бажання підкреслити «точку G» з метою збільшення сексуальних відчуттів.

Пацієнтки, які з особистих або культурно-конфесійних причин бажають реконструкції дівочої пліви, також звертаються до пластичного гінеколога.

Які види лікування ми можемо запропонувати жінкам в рамках естетичної гінекології?

Естетична медицина має в своєму розпорядженні водночас багато методів, які спрямовані на поліпшення здоров’я і самопочуття пацієнток. Їх можна розділити на малоінвазивні методи і пов’язані з хірургічним втручанням, а спектр процедур завжди підлягає оцінці лікаря-спеціаліста в цій області і індивідуально підбирається для кожного пацієнта.

У невеликих інвазивних заходах, крім усього іншого, використовуються так звані філери: гіалуронову кислоту і власну жирову тканину з, наприклад, стегон, живота, лобка. За допомогою цієї методики можна скоригувати зовнішній вигляд, поліпшити пружність статевих великих губ, лобка, а також виділити «точку G». До неінвазивних методів відноситься, наприклад, відсмоктування надлишків жирових відкладень з області статевих органів.

Безсумнівно, великі можливості в області малих інвазивних методів дає використання лазера, який приносить неоцінену користь в таких процедурах, як — омолодження і ревіталізація статевих губ, промежини і поліпшення структури і функції тканин піхви у пацієнток з постменопаузальної атрофією і тих, хто переніс післяпологові травми. Ми також використовуємо той самий лазер для видалення невеликих уражень інтимних зон, таких як кондиломи, родимі плями або зміна кольору, які не тільки являють собою дефект зовнішності, але іноді становлять серйозну небезпеку для здоров’я.

Естетична гінекологія також пропонує процедури в області хірургічної корекції розмірів і форми великих і малих статевих губ, промежини і вагінальної пластики, а також процедури корекції клітора, а також реконструкції або часом і надрізання дівочої пліви.
Встановленням показань, обговоренням переваг операції, представленням можливих ускладнень або побічних ефектів, підбором правильного методу поведінки займається під час візиту лікар, що займається естетичною гінекологією.