PL YT FB
flowers flowers 2 3

Як виглядає візит до гінеколога?

Перед відвідуванням кабінету лікаря кожній пацієнтці, яка вперше відвідує наш центр, буде запропоновано заповнити анкету з анамнезом її хвороби.

ALICJA HALBERSZTADT: Опитування містить питання про перенесені хвороби, травми, нещасні випадки, сенсибілізацію, лікування і хірургічні процедури, які ліки в даний момент приймає пацієнтка, узалежнення, а також хвороби у найближчих родичів. Ця інформація, за згодою пацієнта, буде внесена в базу даних і буде доступна тільки для лікуючого лікаря, що дозволяє йому запланувати оптимальну медичну допомогу. При такій системі під час візиту в кабінеті лікар має уявлення про медичне минуле пацієнта і зосереджується на отриманні інформації про її дійсний стан здоров’я, проблеми і нездужання, які стали безпосередньою причиною візиту. Гінекологічний огляд проводиться не під час кожного візиту.
У молодих жінок, які ще не співжили, майже ніколи немає потреби обстеження ендоскопом і двома руками. Після збору анамнезу лікар вирішує, чи обстеження дасть можливість отримати додаткову інформацію, чи воно має бути контрольним або діагностичним. Якщо він запропонує гінекологічний огляд «на кріслі», точно пояснить суть і мету цього обстеження, і дасть короткий опис, у чому буде полягати обстеження. Обстеження на нашому центрі проводиться в умовах, які гарантують клієнтці приватність, , ми маємо комфортні, кондиціоновані ванні кімнати і кімнати для переодягання, а також легкий доступ до санітарних матеріалів (паперові рушники, гігієнічні прокладки, тампони, мило для інтимної гігієни). Пацієнтки також можуть отримати одноразові халати на час обстеження. Кабінет, де проходить огляд, закривається, для забезпечення повної приватності. Якщо є необхідність обстеження, то коли пацієнтка зручно ляже на гінекологічному кріслі, лікар спочатку вставить піхвовий ендоскоп відповідного розміру, завдяки чому лікар може візуально оцінити стан піхви і шийки матки, вид присутніх в родових шляхах виділень і взяти відповідний матеріал для тестування (наприклад, цитологічний мазок, для бактеріологічниз аналізів). Іноді використання ендоскопів не вимагається, або використовуються спеціальні дзеркала (дитячі, для дівчат).

Наступним етапом гінекологічного огляду, після усунення ендосакопу, є дворучна пальпація, що дозволяє оцінити морфологію органів малого таза. Доповненням такого гінекологічного обстеження може бути УЗД з трансабдомінальною головкою при повному сечовому міхурі, або вагінальне – якщо міхур порожній. У кожної пацієнтки, яка приходить до гінеколога, повинні бути обстежені груди, тому це обстеження є обов’язковим елементом прийому у лікаря. Після проведеного повного гінекологічного огляду пацієнтка користується туалетом, де вона може спокійно одягнутися в умовах комфорту і усамітнення, потім повертається в кабінет, де лікар повідомляє їй про результат обстеження. При необхідності подальшої діагностики він пропонує відповідну стратегію, пояснюючи детально суть виявлених відхилень, наявні ризики і загрози, а також предстваляє варіанти терапії. Всі висновки, рекомендації і спільно прийняті лікарем і пацієнткою рішення вписуються в медичну документацію.
Останнім етапом візиту є видача необхідних документів: рецептів, скерувань, довідок і лікарняного листа, або інформації для інших лікарів, що займаються опікою над пацієнткою. Наша мета – забезпечити під час гінекологічного огляду поважання, повний комфорт, а також приватність та вшанувати почуття сорому. А кожна наша дія або процедура вимагає згоди пацієнтки на її виконання. Шановна Пацієнтко, пам’ятайте, що лікар приймає вас і все робить для вас, тому в будь-який момент ви можете задати питання, і якщо у вас виникли сумніви – поділіться ними, адже тільки тоді ми зможемо правильно вами зайнятися.